طرح تولید خشکبار پوشش شده و طعم دار
نوشته شده توسط : کاردوک

 

 

طرح تولید خشکبار پوشش داده شده طعم دار | معرفی محصول

آجیل و خشکبار معمولا به میوه‌های دانه‌ای شکلی همانند گردو، بادام زمینی، بادام و پسته گفته می‌شود. زمانی که هدف تولید محصول خام نباشد، مغز خشک شده به تناسب نوع آن طی مراحل مختلفی به محصول نهایی تبدیل می‌شود. این فرآیندها غالباً شامل طعم‌دار کردن مطابق فرمولاسیون و تجربه مشتری پسند و ترکیب چندین نوع مغز می‌باشد که طی آن تفت دادن و برشته کردن مغزهای آجیلی، پوشش دادن صورت می‌گیرد.

مناسب‌ترین فرایند برشته سازی به منظور سالم ماندن و طعم دارکردن مغزها در اثر حرارت دهی، استفاده از سیستم‌های سرخ کن و خشک ‌کن با امکان توزیع حرارتی یکنواخت است. روکش و پوشش ترد کلاسیک و طعم‌های متنوعی همانند پاپریکا، پنیر، سیر، فلفل تند و شیرین،، راویولی، واسابی، بوداده مدیترانه‌ای و سایر چاشنی‌های طعم‌دار را می‌توان در فرایند تولید خشکبار بکارگرفت.

در این طرح آجیل‌های با روکش طعم‌دار میان وعده‌های خوشمزه‌ای هستند که با تجهیزات پیشرفته پس از بوجاری خشکبار دانه‌بندی و مغز  شده را پوشش دهی و  طعم‌دار می‌کنند و آن‌ها را به محصولاتی با اندازه و اشکال مختلف بسته‌بندی می‌نمایند. تکنولوژی بالای روکش آجیل این امکان را می‌دهد که در طول فرآیند فراوری و سرخ کردن آجیل‌های روکش شده با تردی مناسب و طعم مطلوب را ایجاد می‌کند. به لطف درجه بالای پیش ژلاتینه شدن و استفاده از آرد سوپر برای تهیه خمیرهایی با خواص چسبندگی مناسب حتی در دوزهای پایین استفاده می‌گردد.

 

کدهای آیسیک طرح تولید خشکبار

کد‌های آیسیک آماده سازی و بسته‌بندی انواع آجیل و خشکبار به شرح ذیل می‌باشد.

انواع دانه و ميوه آجيلی فرآوری شده:   1549412503

انواع گرانول ميوه‌های آجيلی  :           1549312631

انواع خلال ميوه‌های آجيلی :             1549312632

بسته‌بندی خشكبار :                       7495412325

استانداردهای آماده سازی و تولید خشکبار

در بسته‌بندی خشکبار از مرحله آماده‌سازی، فرآوری، بسته‌بندی و انبارداری از آیین نامه کار بهداشتی و الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 9343 پیروی می‌کند. سایر استاندارهای ملی و فرایند این کسب و کار به شرح ذیل می‌باشد. برای آشنایی بیشتر مقاله طرح توجیهی بسته بندی آجیل و خشکبار را بخوانید.

استاندارد ملی ایران 2380:  ”آئین کار تهیه پسته از مرحله برداشت محصول تا بسته بندی”

استاندارد ملی ایران 495:   “بسته‌بندی پسته و مغز بادام صادراتی”

استاندارد ملی ایران 3937:   ” آئین کار تهیه مغز بادام”

استاندارد ملی ایران 7704:   ” بادام زمینی– از برداشت تا بسته‌بندی و انبارداری – آیین کار بهداشتی”

ویژگی‌های فنی تولید خشکبار پوشش و طعم دار شده

مواد اولیه خشکبار به صورت بوجاری و پوستگیری شده بصورت مغز برای فراوری وارد این بنگاه می‌شود تا توسط ماشین آلات خط تولیددارای  استانداردهای سلامتی تولید شود و به صورت پوشش داده شده و طعم دار بسته‌بندی شود. سلفون و ورق‌های پلیمری بسته‌بندی محصول تولیدی باید دارای نرمش، قابلیت چاپ، قابلیت دوخت حرارتی، قابلیت شکل‌پذیری پنوماتیک، شفافیت، نفوذناپذیری نسبت به بخار آب و گازهای محیطی را داشته باشد.

طرح توجیهی تولید خشکبار پوشش و طعم دار شده | موارد کاربرد

آجیل به مناسب‌های مختلف به عنوان تنقلات و میان وعده مفید با ارزش غذایی بالا مورد استفاده تمامی افراد بوده و در مراسم، مهمانی‌ها، اعیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسته‌بندی‌های صحيح و مناسب محصولات مواد غذایی همانند آجیل و خشکبار هم به حفظ بهداشت و هم به ماندگاری بیشتر آن کمک می‌نماید. این فرایند در مقیاس صنعتی امکان رعایت الزامات بهداشتی را بیشتر و میسرتر می‌سازد. قرارگیری آجیل در بسته‌بندی ضمن حفاظت از آن در مقابل جانوران، میزان مصرف کنترل شده محصول را نیز بهبود می‌دهد.

فواید مصرف خشکبار پوشش و طعم دار شده

آجیل و مغزها آن‌ها همانند فندق، گردو و پسته و بادام در تامین انرژی و سلامتی بدن نقش مهم ایفا می‌کنند. این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان هستند که با پوشش دادن و طعم دارکردن بدلیل سرشاربودن از آهن، روی، ویتامین E، منیزیم و فولیک اسید، فسفر، منیزیم ، کلسیم و طعم مطبوع می‌تواند برای مصرف بسیار مورد استقبال قرار گیرد.

طرح توجیهی تولید خشکبار پوشش و طعم دار شده | کالاهای جايگزين

بسیاری از تنقلات دیگر همانند چیپس سیب‌زمینی و میوه‌ها، پفک رقبایی با قیمت پایین‌تر برای آجیل و خشکبار هستند اما ارزش غذایی، طعم و مزه محصولات گروه خشکبار و آجیل را ندارد.

دانش فنی و فرایند تولید خشکبار پوشش و طعم دار شده

تجهیزات با توجه به ظرفیت تولیدی مورد نیاز عبارتند از دستگاه‌های آماده سازی خشکبار، بالابر کاسه‌ای، نوار نقاله کنترل کیفیت، دستگاه حلزونی، خشک کن، طعم پاش و سرخ کن کانتینیوس، سیستم تصفیه و انتقال روغن، دستگاه‌های پوشش دهنده، بسته‌ بندهای دو و چهار توزین، نوار نقاله خنک کن و دستگاه شرینگ پک می‌باشد که طی مراحل مختلف به شرح ذیل فرآوری و بسته‌بندی  خشکبار را انجام می‌دهند.

  

طرح تولید خشکبار | مشخصات دستگاه‌ها و فرایند

دستگاه پوشش دهنده خشکبار

دستگاه روکش اتوماتیک مناسب برای پوشش دانه‌های مغز آفتابگردان، نخود، بادام زمینی، مغز بادام درختی و بادام هندی، مغز پسته به کار می‌رود. مواد اولیه پوشش آرد گندم، نشاسته اصلاح شده و شربت پیشنهاد می‌شود. سیستم شامل دستگاه مخلوط کردن پودر، پوشش خشکبار حاوی پودر مخلوط و شربت، سرخ کردن خشکبار پوشش داده شده و در انتها استفاده از چاشنی و بسته بندی است.

1- میکسربا ظرفیت: 50 کیلوگرم و توان برق 4کیلو وات ساخته شده از فولاد ضدزنگ پوشش دار

2- نوار نقاله مارپیچ جهت انتقال آرد از میکسر به دستگاه روکش زن  اتوماتیک مجهز به سیستم ویبره برای بهبود جریان انتقال آرد از جنس استیل ضد زنگ

3- بالابر Z سطلی دارای نوار نقاله پلی اتیلنی از جنس فولاد ضد زنگ مواد غذایی

4- ماشین پوشش دهنده اتوماتیک خشکبار با قدرت 8کیلوات مجهز به سیستم پنوماتیک هوای فشرده mpa   0.8 و سروموتور تخلیه آرد، کنترلر، موتور همزن، پرس، پمپ ورودی، مانیتور و سیستم تنظیم دور و آبپاش، سیستم پنوماتیک تنظیم درب‌های تخلیه با ساختار پوشش داده شده، قیف‌ها از جنس استنلس استیل و مجهز به PLC کنترل و صفحه لمسی

5-  نوار نقاله ورودی : محصولات پوشش داده شده روی نوار نقاله فیدر تخلیه می‌شود. سپس نوار نقاله برای الک کردن و جدا سازی پودر اضافی از سطح  محصول آن را به داخل درام الک منتقل می‌کند، دهانه طراحی شده در انتهای خروجی درام الک به طور متوازن  آجیل را وارد فاز بعدی می‌کند.

الک استوانه ای

الک درام و ساختار نوار نقاله ورودی از جنس استنلس استیل هستند و تسمه نقاله ورودی از جنس پلی پروپیلن و دارای موتور یک کیلووات مجهز به اینورتر است.

فرایند خشک ‌کردن مغزها

فرایند خشک‌کردن مغز‌ها پس از پوشش دهی  به گونه‌ای بهداشتی و مکانیزم با کیفیت مناسب و رعایت استانداردها خشک شده انجام می‌شود.

بسته‌بندی و انبار محصول

پس از فراوری مغزها باید محصول بر اساس نیاز بازار و امکانات تکنولوژیک محصول نهایی به صورت بسته ‎بندی شده به بازار عرضه شود. به گونه‌ای که تا زمان مصرف، کیفیت مطلوب خود را به صورت سالم و بهداشتی حفظ کند. توجه به کیفیت و زیبایی بسته‌بندی در جلب سهم بستری از بازار اهمیت زیادی دارد.

 

 

طرح توجیهی خشکبار پوشش و طعم دار شده | بررسی بازار و رقبا

با توجه به مزیت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی کشور تا ابتدای پایان  سال جاری تعداد 793 واحد تولید صنعتی آماده سازی و بسته بندی  آجیل و خشکبار در کشور با ظرفیت اسمی 929  هزار تنی وجود دارد. تعداد طرح‌های در حال احداث کشور با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد، 195 طرح است که پیش‌بینی ایجاد ظرفیت جدید 308 هزار تنی را دارند.

سرمایه گذاری مورد نیاز طرح تولید خشکبار

بر اساس مطالعات انجام شده این طرح احداث تولید در سال جاری حدود 85میلیارد ریال سرمایه ثابت نیاز دارد. نرخ بازدهی داخلی سرمایه‌گذاری بیشتر از 37درصد بوده و ظرف سه سال و نیم بعد از به تولید رسیدن برگشت سرمایه خواهید داشت. در ادامه خلاصه‌ای از نیازمندی‌های احداث این واحد با ظرفیت عملی 900تن بسته‌بندی انواع خشکبار طعم دار در سال ارائه شده است. بدیهی است با تغییر موقعبت مکانی و زمانی برآوردهای مالی طرح تغییر خواهد کرد.

مشخصات عمومی طرح

زمین :             2000    متر مربع

زیربنا  :              800   متر مربع

ماشین آلات خارجی:    62000 دلار

مزایای اجرای طرح

  • ماندگاری بیشتر محصولات بسته بندی شده
  • نگهداری امن و بهداشتی محصولات با طعم متنوع و مناسب
  • رعایت ضوابط استاندارد و بهداشتی آماده سازی وبسته‌بندی کالای با کیفیت
  • در نتیجه ایجاد ارزش افروده بیشتر

طرح توجیهی بسته بندی اجیل | نتیجه مطالعات مالی و اقتصادی

تحقیقات بازار و برآوردهای مالی فنی و اقتصادی تهیه شده طرح در سال جاری و تحلیل شاخص‌های مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی که از نرم‌افزار Comfar III Expert به دست آمده؛ وضعيت قابل قبولی را به لحاظ مالی برای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در حوزه بسته‌بندی آجیل و خشکبار نشان می‌دهد.

جهت اخذ مجوزهای تولید این محصول و تامین زیرساخت بر اساس پلان‌های مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور می‌توانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیاده‌سازی و زمان بهره‌برداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید.

برای آشنایی بیشتر با سایر طرح توجیهی صنعتی کلیک کنید.

خدمات قابل ارایه  کاردوک به  طرح‌ها و واحدهای تولید کننده

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • تامین نیروی انسانی نصب و راه اندازی ماشین آلات و تاسیات عمومی طرح تولید کاشی سرامیکی مختلف
  • مشاوره فرمولاسیون مواد اولیه ،لعاب و انگوب
  • مشاوره اصلاح تکنواوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی تولید کاشی
  • مشاوره صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر

برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

 

منبع: طرح تولید خشکبار پوشش شده و طعم دار




:: برچسب‌ها: طرح تولید خشکبار پوشش شده و طعم دار ,
:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 17 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: